Het laatste gesprek

Het laatste gesprek
Uitgeverij Houtekiet, 2016

‘Ik zou jou dingen willen vertellen die ik nooit aan iemand heb verteld. Ik wil dat de mensen eindelijk de waarheid horen.’

Jozef Leemans was ooit eerste minister, maar leeft al jaren volledig teruggetrokken. Nooit heeft hij gezegd waarom hij destijds uit de politiek is verdwenen. Maar als journalist Bert Peeters hem benadert voor een interview over de aanslepende regeringsvorming wil de terminaal zieke Leemans zijn verhaal vertellen.

Leemans zegt dat hij het slachtoffer is geworden van een afrekening door vijf vijanden. Ook twee mensen die Peeters goed kent, zijn voormalige hoofdredacteur en zijn voormalige chef, zouden daarin een vuile rol hebben gespeeld.

In zijn zoektocht stuit Peeters op een duister geheim dat alleen bekend is bij Leemans en zijn vijanden. Stap voor stap worstelt hij zich door een web van intriges en komt hij dichter bij de waarheid. Er is inderdaad een cynische afrekening geweest. Maar wie heeft gelogen? En waarom? En heeft Jozef Leemans nog meer geheimen?

Terug naar boven