Acht seconden in Dallas

Acht seconden in Dallas
Uitgeverij Icarus, 1998

‘Het is de misdaad van de eeuw. Het zijn de beroemdste schoten uit de geschiedenis.’

Geschreven ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy op 22 november 1963 in Dallas en na het vrijgeven van duizenden documenten over die moord door de Assassination Records Review Board van de Amerikaanse National Archives.

Het boek probeert een antwoord te geven op de vragen: wie heeft Kennedy vermoord? Was er een samenzwering? En, zo ja, door wie? Welk complot was het dan wel? Zat de maffia achter de moord? Waren het ‘elementen’ van de buitenlandse inlichtingendienst CIA? Was het een combinatie van de twee? Was het integendeel de Cubaanse president Fidel Castro die wraak wilde nemen voor de moordpogingen die de Amerikanen tegen hem al hadden ondernomen? Of was de vreemde eenzaat Lee Harvey Oswald, die een uur na de moord werd gearresteerd, “de enige moordenaar van de president” zoals de Warren-commissie in haar officieel onderzoek in 1964 concludeerde?

Dit is het eerste origineel Nederlandstalige boek (geen vertaling) over de moord.

Terug naar boven