Het laatste gesprek

Het Laatste Gesprek

Jozef Leemans was ooit eerste minister, maar leeft al jaren volledig teruggetrokken. Nooit heeft hij gezegd waarom hij destijds uit de politiek is verdwenen. Maar als journalist Bert Peeters hem benadert voor een interview over de aanslepende regeringsvorming, wil de terminaal zieke Leemans zijn verhaal vertellen. Leemans zegt dat hij slachtoffer is geweest van een afrekening door vijf vijanden. Ook twee mensen die Peeters goed kent, zijn voormalige hoofdredacteur en zijn voormalige chef, zouden daarin een vuile rol gespeeld hebben.

In zijn zoektocht stuit Peeters op een duister geheim dat alleen gekend is door Leemans en zijn vijanden. Stap voor stap worstelt hij zich door een web van intriges en komt hij dichter bij de waarheid. Er is inderdaad een cynische afrekening geweest. Maar wie heeft gelogen? En waarom? En heeft Jozef Leemans nog meer geheimen?Paul De Bruyn is journalist en dat merk je ook bijhet lezen van ‘Het laatste gesprek’, een boek waarvan wel niemand zal geloven dat het niet gebaseerd is op bestaande personages of feiten. Het verhaal kent weinig actie, maar het is vlot geschreven en behandelt herkenbare situaties. De protagonisten worden jammer genoeg een ietsje te oppervlakkig uitgewerkt, wat gezien hun bij momenten behoorlijk duistere levenswandel spijtig is, maar uiteindelijk is dit een vlot leesbaar verhaal dat andermaal aantoont dat macht verslavend werkt.

(IPA Magazine) – maart 2017
Terug naar boven