De politieke achterkamertjes komen goed uit de verf

Op de avond dat Philippe Colman door de partijtop gevraagd wordt om bij de komende parlementsverkiezingen de Antwerpse liberale lijst te trekken, verdwijnt zijn zoon ­Jasper. Zijn studentenkamer is kort en klein geslagen.
Diezelfde nacht wordt in een vervallen loods in de Antwerpse haven het gefolterde, verkoolde lichaam van een jongeman gevonden. Colman zit met een verscheurend dilemma opgescheept. Moet hij voluit voor de grootste opportuniteit in zijn politieke carrière gaan of moet hij alles laten vallen om zijn zoon terug te vinden? Paul De Bruyn, oud-journalist van uw krant, heeft ten opzichte van zijn eerste ­thriller Het Laatste Gesprek duidelijk vooruitgang gemaakt. Het verhaal is rechtlijniger, de personages beter uitgewerkt. De Bruyns kennis van de rituelen in de politieke achterkamertjes komt in dit boek ook veel beter uit de verf.
Geert D’Hulster (GVA.be) – 22 juli 2017
Terug naar boven