Politiek gekonkel te over in dit aardige thrillerdebuut

De titel verwijst naar het laatste interview dat voormalig vijfvoudig premier Jozef Leemans (90) pal voor zijn dood wil geven aan journalist Bert Peeters. Over het waarom van zijn destijds zo plotselinge verdwijnen van het politieke toneel. ‘Ik wil dat de mensen eindelijk de waarheid horen.’ Dat is nog eens wat anders dan een artikel over een zeldzame visarend die gespot is boven de Schelde. Misschien ben ik wel op het spoor gekomen van een groot verhaal, hoopt Peeters vurig. Net nu België al 365 dagen zonder regering zit. Het zal bovendien lezers opleveren die zijn noodlijdende krant goed kan gebruiken. In het wat lang uitgesponnen verhaal lukt het De Bruyn toch om een mooie, licht dreigende sfeer vast te houden. Er blijken vijf vijanden in het spel te zijn, inclusief Berts vroegere hoofdredacteur en zijn chef. Politiek gekonkel te over in dit aardige thrillerdebuut van De Bruyn die 35 jaar voor de Gazet van Antwerpen schreef – en dus ook weet welke spelletjes er soms op de redactievloer worden gespeeld. (AV)

Vrij Nederland Detective en Thrillergids (juni 2016)
Terug naar boven