Heb je altijd een keuze?

Philippe Colman heeft eindelijk bereikt wat hij wou: hij wordt de nieuwe lijsttrekker voor de liberale partij in Antwerpen bij de komende verkiezingen. Zijn geluk is echter maar van korte duur. Jasper, zijn zoon, is verdwenen. Samen met zijn vrouw Claudia besluiten ze om een kijkje te gaan nemen in zijn studentenkamer. Daar treffen ze een puinhoop aan: alles is kort en klein geslagen. Van Jasper geen spoor…

Diezelfde nacht wordt er een verkoold lichaam gevonden in een loods in de Antwerpse haven. Voorlopig is de identiteit onbekend. Inspecteur Eric Michiels wordt op beide zaken gezet. En het wordt wel eens moeilijker dan hij verwachtte. Niet alleen blijkt ook de beste vriend van Jasper te zijn verdwenen, het feit dat de vader van Jasper een politiek belangrijke figuur is maakt dat het onderzoek onder een vergrootglas ligt.

Wanneer blijkt dat er wel eens een verband zou kunnen zijn tussen beide zaken moet inspecteur Michiels alles op alles zetten om Jasper levend terug te vinden. En dat is gezien het wespennest waarin hij terecht is gekomen geen vanzelfsprekendheid…

Fatale vriendschap is een schitterende politieke misdaadthriller. Paul de Bruyne is erin geslaagd om politiek en misdaad zo te verweven dat het een samenhangend geheel vormt. De politieke intriges van politicus Philippe Colman zijn namelijk verweven met zijn persoonlijke problemen, en de grens tussen geliefd en gehaat zijn op dat vlak is erg klein. De politiek, en het volk, is meedogenloos. Wie kiest, verliest…

Vanaf de eerste bladzijde had Fatale vriendschap mij volledig in zijn greep. Een spannend begin, dat later even afzwakt, maar gelukkig al even snel de spanning weer oppikt. Het plot zit goed ineen. Er zijn meerdere verhaallijnen en uiteindelijk blijkt het einde helemaal anders te zijn dan ik aanvankelijk dacht. Paul de Bruyn heeft mij aangenaam verrast met dit boek. En ik zou een tweede boek met inspecteur Eric Michiels absoluut toejuichen!

Severine (Lekker lezen) – 1 september 2017
Terug naar boven