Aangenaam lezende en boeiende detective

Jasper, de zoon van Colman, de coming man van de Vlaamse liberale partij en waarschijnlijk toekomstig minister, verdwijnt spoorloos en even later verdwijnt ook zijn vroegere beste vriend, nu drugsverslaafde en dealer. Colman is er kapot van, denkt eraan de nakende verkiezingen te laten schieten en wordt opgejaagd door de pers. Wanneer zijn voormalige politiek mentor hem bekent dat hij gechanteerd wordt door de vriend van Jasper, is het duidelijk dat zijn zoon op de vlucht is. Maar voor wie en waarom? In deze Vlaamse politieroman is het onderzoekswerk van hoofdinspecteur Michiels en zijn team realistisch en meer dan degelijk, is de vertwijfeling van de nogal verschillend reagerende ouders van Jasper voelbaar, is de politiek van binnenuit goed beschreven en werkt de plot rustig naar een net verrassende maar toch spannend ontknoping. Een meer dan degelijke en vlotte, aangenaam lezende en boeiende detective.

C. Vandenbroucke (NBD Biblion)
Terug naar boven