KLAAR VOOR DE LAATSTE STAP?

Nog even wachten en dan is het zover. Begin mei komt mijn nieuwe boek, De Laatste Stap, uit. Zoals in een vorige nieuwsbrief al aangekondigd, is het een politieverhaal waarin commissaris Eric Michiels, het tweede hoofdpersonage uit Fatale Vriendschap, en Team 1 van de afdeling Agressie (de “moordbrigade”) van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen te maken krijgen met een gruwelijke moord en wat daar verder op volgt.

De rest blijft voorlopig top secret, maar ik kan wel al verklappen dat het verhaal speelt tegen een achtergrond van racisme, extreemrechtse “haatgroepen” en migrantenjongeren.

Het manuscript is sinds augustus vorig jaar klaar, maar omdat misdaadverhalen en thrillers vooral worden gekocht wanneer mensen met vakantie gaan, was toen al beslist dat de publicatie pas in mei van dit jaar zou gebeuren.

Eind maart/begin april start een grote promotiecampagne, onder meer op social media, maar daarover zal ik later meer vertellen.

Nieuwe uitgever

Het boek wordt mijn eerste voor Manteau/Standaard Uitgeverij, de thuis van onder meer Pieter Aspe, Tony Coppers en Jef Geeraerts. Het wordt gepubliceerd op een voor Vlaanderen grote oplage omdat Manteau er zo hard in gelooft.

Tot mijn groot plezier reageerden uitgever Martine Wauters en CEO Wim Verheijen meteen erg enthousiast toen ik mijn manuscript had ingestuurd en lieten ze weten dat ze dit MOESTEN hebben.

Al tijdens de eerste persoonlijke contacten kreeg ik het gevoel dat ik goed zou zitten bij Manteau. Toen ik ook een eerste idee schetste van wat een volgende boek zou moeten worden, nam Manteau onmiddellijk een optie, en het beste moest toen nog komen: een (inmiddels ondertekend) contract van zeven jaar, automatisch verlengbaar met nog eens twee keer twee jaar – om te verhinderen dat ik zou overstappen naar een andere uitgever.

Er is bovendien een andere, persoonlijke, reden waarom ik zo graag bij Manteau heb getekend. Het was destijds, toen nog bij Angèle Manteau zelf, dat wijlen mijn oom en peter Piet Van Aken debuteerde, samen met onder meer Johan Daisne en zijn beste vriend Hubert Lampo. Dit zie ik een beetje als een (poging tot) eerbetoon aan hem.

Cover

Ik heb bewust langer gewacht om deze nieuwsbrief te sturen omdat ik eerst zelf meer wilde horen over hoe het zou lopen met mijn volgende boek. Dat is dus ondertussen gebeurd en zo kan ik nu ook bevestigen dat de eindredactie gedaan is en dat de cover is gekozen. (En het ontwerp van Will Immink Design ziet er verdomd intrigerend uit!)

Inhalen

De afgelopen maanden heb ik weinig tijd gehad om zelf iets te lezen. Hopelijk kan ik nu wat inhalen. Ik kijk ook al uit naar wat er op komst is: een nieuwe Bosch/Ballard van Michael Connelly (8 november); Dead Rich, de nieuwe van goede vriend William Shaw (mei) en een “true crime” van ex-collega Tom De Smet (publicatiedatum nog te bepalen).

De volgende nieuwsbrief zal niet zo lang op zich laten wachten. Daarin dus meer details over de promotiecampagne en de officiële voorstelling van het boek.

En nu aftellen!

@Paul De Bruyn, februari 2022

Terug naar boven