Een aanrader voor elke thrillerliefhebber

Paul De Bruyn werkte 35 jaar voor Gazet van Antwerpen als redacteur buitenland, chef buitenland en eindredacteur. Eerder schreef hij non-fictieboeken ‘Acht seconden in Dallas’, over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy, en ‘God, haat en geweren’, over het presidentschap van George W. Bush, en de misdaadverhalen ‘Het laatste gesprek’ en ‘Fatale vriendschap’. Met ‘De laatste stap’ is zijn nieuwste thriller verschenen.

Het verhaal

In de Hobokense Polder wordt het lichaam gevonden van een man. Commissaris Eric Michiels en zijn team komen ter plaatse aan en bij het zien van het gruwelijk verminkt lichaam beseffen ze meteen dat het niet om een gewone moord gaat. Deze man moet op een gruwelijke wijze doodgefolterd zijn. Michiels vermoedt dat het hier waarschijnlijk gaat om een rituele moord. Ook vinden de speurders een uitgebrande auto terug.

Het slachtoffer blijkt de 52-jarige Bert Peeters uit Borgerhout te zijn. Bert was een voormalig journalist bij de Antwerpse Courant en na zijn ontslag bij de krant was hij leraar in een technische school in Borgerhout, waar hij ook ontslagen werd na een incident met een Marokkaanse jongen.

Volgens de dochter van Bert Peeters zou hij bezig zijn met een grote zaak.  Een ex-collega had hem verteld dat Dina Kuijers, een voormalige collega van Peeters, gedwongen was tot een schijnhuwelijk. Maar nog voor de politie haar kan ondervragen, wordt ook zij vermoord teruggevonden…

‘De laatste stap’ is een knap geschreven whodunit van Paul De Bruyn met uitstekende verhaallijnen en met goed uitgewerkte personages, waarin op het einde alle puzzelstukjes in elkaar passen. Voor het schrijven van deze thriller heeft de auteur zich goed geïnformeerd en dat merk je. Het verhaal is goed opgebouwd, steeds onderhoudend en spannend, zodanig dat je als lezer steeds meer te weten wilt komen.

‘De laatste stap’ gaat zowel over verbitterde personen, rassenhaat, afgunst als over gevaarlijke extreme groepen, maar ook over liefde en vriendschap. En dit alles afgewerkt met een vleugje humor. Deze thriller is een topper die ik aan elke thrillerliefhebber kan aanraden!

Terug naar boven