Een misdaadthriller die de lezer op scherp zet

“Een spannende misdaadthriller waarbij de details niet geschuwd worden, dit smaakt naar meer.”

Het team van de moordbrigade van Antwerpen wordt opgeroepen naar een gruwelijke vondst, een man is verminkt, gemarteld en doodgeschoten. Dat hier meer aan de hand is wordt al snel duidelijk, het team moet alle zeilen bij stellen om de dader te vinden voor hij of zij nieuwe slachtoffers maakt.

De Vlaamse auteur Paul de Bruyn heeft al meerdere titels op zijn naam staan, De laatste stap is zijn derde misdaadverhaal. Een verhaal waarbij lugubere details en intrigerende karakters de hoofdrol spelen, welke beide op een meer dan overtuigende manier aan het papier zijn toevertrouwd door de Bruyn. De setting doet een beetje denken aan Aspe, Baantjer en de thrillerserie van Toni Coppers, het team van de moordbrigade heeft het zwaar en de onderliggende relaties komen net als bij bovenstaande schrijvers zeer goed uit de verf, het leest lekker vlot weg en de verhaallijn heeft een trekkende kracht. Twee ingrediënten die het bij fans van een lekker misdaadthriller erg goed doen.

Commissaris Eric Michiels komt ook voor in een eerdere thriller van de Bruyn, Fatale vriendschap, dit is zeker een ideaal karakter voor meer misdaadthrillers. Hij heeft de bekende eigenschappen van een intrigerende eigenzinnige commissaris die van alles mee maakt, hopelijk neemt de Bruyn nog geen afscheid van Michiels, Jullie en het gehele team van de afdeling Agressie van Antwerpen, het smaakt zeker naar meer.

De laatste stap is een vlotte, prettig weg lezende thriller waar genoeg gebeurt, de gruwelijke vondst zet het brein van de thrillerfans aan het werk, de radartjes beginnen meteen te werken. Een Vlaamse thriller die ook voor de Nederlandse lezer heel fijn wegleest. Een misdaadthriller die de lezer op scherp zet, de hitte van de bladzijdes doet spatten en smaakt naar meer. 

Terug naar boven